CULTURA, MÚSICA

Les cançons de Benimaclet

Com sona Benimaclet? Quina és la seua banda sonora? Hi ha cançons que parlen del nostre barri? Per a respondre a estes preguntes no se’ns ha ocorregut res millor que recórrer a Ernest Estornell, coordinador de la Mostra del llibre i del disc en valencià de Benimaclet, que ens ha comptat tot açò.

Pots accedir a les cançons en Spotify, o en Youtube. Hem creat esta llista per a que et siga més fàcil trobar-les:

Cançons que parlen de Benimaclet n’hi han moltes, explica a Disfruta Benimaclet, però recomane algunes que considere molt significatives:

1. La més recent és del grup Bescara (ex Traficants de Sucre i mig grup membres de les agrupacions del CIM) i es diu “Quan Plou”, publicada el 25 de febrer de 2019, cançó que parla del controvertit PAI de Benimaclet. Podeu vore el videoclip ací.

2. De quan formaven part de Traficants de Sucre, tenem també “Rates (de Benimaclet)”, del 2016. Ací teniu el videoclip.

3. El raper Charly Efe amb Panxo, el cantant del grup ZOO, recorda els temps de convivència a Benimaclet (referit com “El Califat”) i els seus llocs emblemàtics, a la cançó “Ara”, de finals del 2017, que es pot vore ací.

4. Especialment emotiva és “Camí de Farinós”, del guardonat cantant Tomàs de los Santos, dedicada al lloc on es va criar, amb la participació de la gran cantant Amparo Hurtado (en solitari o formant part del grup Sis Veus) i de son pare. Els pots vore ací.

Cartel con destino a Benimaclet
Cartell anunciant com arribar a Benimaclet. ©DsftBenimaclet

5. El conegut grup Auxili també va fer palesa la seua estima a Benimaclet (de nou sense esmentar-lo però fent referència al “Califat”) a la cançó “No puc deixar-te”, del 2016, que podeu vore ací.

6. L’emblemàtic grup Obrint Pas ens va deixar la petjada de Benimaclet a “Alegria”, cançó del seu últim disc, del 2011, que va assolir una gran popularitat d’immediat. Els tens ací.

7. El grup Pròxima Parada sí que ho deixa ben clar a la seua cançó “Benimaclet” i amb un videoclip ben significatiu, del 2017.

8. Al 2016, el grup Mi sostingut (Mi#), junt amb Mala Marxa Social Club, reflectiren la vida a Benimaclet (amb un to un poc friky). Els tens ací.

9. La cançó acabada de publicar el 29 de març de 2019 per Xavi Sarrià (ex Obrint Pas), “Quan es tornem a abraçar”, no esmenta Benimaclet, però tota la cançó, els llocs i la gent traspuen essència de Benimaclet (amb el trio femení de cordes del CIM).

Una casa de Benimaclet
Una casa de Benimaclet. ©DsftBenimaclet

10. Hi han més cançons que esmenten Benimaclet o conten experiències viscudes a llocs de Benimaclet i els seus voltants: entre Gandia i Benimaclet, l’enyorança dels temps deixats enrere també sorgeix a la cançó “Ens fem grans” (2015), del grup Deliri.

11. A la gran cançó “Quan caminàvem” (2013), del desaparegut grup Aspencat, es recorda el temps viscut a la ciutat de València, amb repàs dels indret més significatius, entre ells Benimaclet.

12. Els alcoians VerdCel conten a la cançó “Algú crida”, del 2011, l’experiència de passejar per l’horta de Benimaclet, resseguint el camí de Vera.

13. També al 2011, el cantautor Sergi Contrí, a “Dies de fira i flors” enyora el temps viscut a Benimaclet .

La huerta de Benimaclet
L’horta de Benimaclet apareix en moltes cançons. ©DsftBenimaclet

14. Més abans, al 2002, el grup Obrint Pas ja esmentava Benimaclet entre totes les terres que havien recorregut (de fet, part del grup viu a Benimaclet), a “Més lluny”, una de les seues primeres cançons, encara que gravada anys després.

15. Poc seriosa, però que va fer bon impacte al seu temps, està la cançó paròdica “Looking for mistela (to Benimaclet)”. Versions de Toni de l’Hostal i dArthur Caravan.

16. I per acabar, la cançó «De barri», de Tocaet, on valoren la vida de barri i recorren Abastos, Benimaclet i Campanar, i que sona així.

PD: Després d’este article han arribat noves propostes musicals relacionades ambs Benimaclet, gràcies a les xiques Maluks, al grup punk A Tercio Pelao o a la banda de rock alternatiu Mr Sanchez.

1 comentario en “Les cançons de Benimaclet”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s